Keskustelua museoiden kansainvälisyydestä

Rajatonkulttuuri-blogin tarkoituksena on toimia keskustelualustana kulttuurialan kansainvälisyydestä. Kansainvälisyys on usein perustellusti tavoiteltava asia. Kansainvälisyyttä on monenlaista. Esimerkiksi kulttuurivienti on sekä taloudellisesti että Suomen imagon kannalta hyödyllistä. Toisaalta voidaan ajatella, että kansainvälisten vaikutteiden kautta pystytään omaksumaan uutta ja parantamaan museon ammattimaisuutta ja toiminnan tasoa. Yhtälailla on selvää, että kulttuurien välinen kommunikaatio lisää eettisyyttä ja avarakatseisuutta. Kaikki nämä ovat tavoiteltavia asioita. Ja silti ei ole itsestään selvää, mistä kansainvälisyydessä on lopulta kyse, tai onko kansainvälisyys toiminnan tavoitteena itseisarvo?

Museoissa kansainvälisyys on ollut nouseva trendi. Suomalaisten museoiden toiminta on kansainvälistynyt viime vuosikymmeninä ja se on myös tarkoittanut alan muutosta. Museoista on tullut huomattavasti avoimempia vaikutteille ja ne ovat rohkeasti ylittäneet rajoja. Monella tavalla museoista on tullut rajattoman kulttuurin laitoksia.

Tässä blogissa puhutaan loppuvuoden aikana ilmestyvissä artikkeleissa museoista ja kulttuurista laajemmin erilaisista kansainvälisyyden näkökulmista. Esillä on kulttuurivientiä, kansainvälisiä projekteja, kansainvälisiä tapahtumia ja monikulttuurisuutta pohtivia artikkeleita. Blogissa on vierailijoita, jotka avaavat kysymystä kansainvälisyydestä omasta perspektiivistään.

Iloisia lukuhetkiä museoblogin parissa!

Karim Galenius

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: